Skip to main content

Ελληνορώσος ηθοποιός για δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Το δημαρχιακό θώκο διεκδικεί ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος ηθοποιός, Ευκλείδης Κιουρτζίδης, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του.
της Χρύσας Κυριακού


Ευελπιστώντας να κερδίσει την ψήφο των Ελληνοποντίων που κατοικούν στον νέο καλλικράτειο δήμο Νεάπολης Συκεών, ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος ηθοποιός, Ευκλείδης Κιουρτζίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο. Ο 42χρονος ηθοποιός, ο οποίος κατάγεται από οικογένεια Ελλήνων Ποντίων από την περιοχή Τσάλκα της Γεωργίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα και για τους Πόντιους συμπατριώτες του από την πρώην ΕΣΣΔ και σημείωσε πως η υποψηφιότητά του στο δήμο έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τους πολίτες.

Ο κ. Κιουρτζίδης αναφέρθηκε και στο χαρακτήρα του ψηφοδελτίου του, τονίζοντας πως θα είναι ανεξάρτητο και θα έχει στελέχη από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα και ιδιαίτερα από τη νεολαία. Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα της παράταξης και ο βασικός κορμός των υποψηφίων συμβούλων. Για το πρόγραμμα του συνδυασμού ανέφερε πως θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας που θα χαράξουν τους βασικούς προγραμματικούς άξονες. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν: ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης και υποψήφιος δήμαρχος στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, Γιάννης Κοτσαηλίδης, η αντιδήμαρχος Συκεών Άντζελα Ισαακίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Συκεών Σέργιος Καλπαζίδης και πολλά άλλα πολιτικά και κοινωνικά στελέχη της περιοχής.

Ποιος είναι

Ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης είναι απόφοιτος του Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου «ΒΓΙΚ». Στη διάρκεια της διαδρομής του έπαιξε σε περίπου 50 ταινίες μεγάλου μήκους και σε 35 τηλεοπτικές σειρές. Πρωταγωνίστησε σε πέντε θεατρικά έργα στα θέατρα της Μόσχας, μεταξύ τους και ο ρόλος του Λουτσιάνο στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ σε  σκηνοθεσία Πίτερ Στέιν. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Το Φεβρουάριο του 2008 βραβεύτηκε από τον τότε πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για τη συνεισφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας του και του απονεμήθηκε ο τίτλος του «καταξιωμένου καλλιτέχνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

ZENITH