Skip to main content

Εμφαση στα Βαλκάνια δίνει η κεραμοποιία Β. Μαλιούρης

Επενδύσεις και εξωστρέφεια είναι η στρατηγική που ακολουθεί, για να αντιμετωπίσει την κρίση η βιομηχανία παραγωγής τούβλων και κεραμιδιών, Β. Μαλιούρης.

Επενδύσεις και εξωστρέφεια είναι η στρατηγική που ακολουθεί, για να αντιμετωπίσει την κρίση, η βιομηχανία παραγωγής τούβλων και κεραμιδιών Β. Μαλιούρης, που έχει την έδρα της στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Ωστόσο η κεραμοποιία Β. Μαλιούρης έχοντας σταθερή οικονομική βάση, δεν πτοείται από την οικονομική κρίση που πλήττει τον κατασκευαστικό κλάδο, αντιμετωπίζει με δυναμισμό τις προκλήσεις της εποχής, σύμφωνα με τον προϊστάμενο λογιστηρίου της εταιρίας, κ. Δημήτρη Κουρκουλάκη.


Η Β. Μαλιούρης, όπως επισημαίνει αντιστέκεται σθεναρά στην ύφεση, δίνοντας έμφαση στην αγορά των Βαλκανίων, όπου έχει έντονη παρουσία, καθώς πιστεύει ότι μέσω της εξωστρέφειας η εταιρία «θωρακίζεται» έναντι της κρίσης και περιορίζει τις όποιες επιπτώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κύκλος εργασιών της το 2009 περιορίστηκε στα 4,5 εκατ. ευρώ από 5 εκατ. ευρώ που είχε στην οικονομική χρήση του 2008. 


Η δυναμικότητα της Β. Μαλιούρης ανέρχεται σε 200.000 τόνους και δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ενώ το 50% των πωλήσεων της  υλοποιείται στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στις αγορές της Βουλγαρίας, Αλβανίας και Σκοπίων.

 
Στον τομέα των επενδύσεων η Β. Μαλιούρης την τελευταία τετραετία υλοποίησε επενδύσεις για επέκταση των εγκαταστάσεων της και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της. Οι επενδύσεις αυτές αποσκοπούν στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της.  Η επιχείρηση διαθέτει σήμερα σύγχρονες εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται σε 15.000 τμ, ενώ τα προϊόντα της καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Β. Μαλιούρης κ. Γιάννης Μαλλιούρης που είναι πρόεδρος του Συνδέσμου  Ελληνικών Βιομηχανιών Κεραμοποιίας ΣΕΒΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κεραμοποιών, αναμένει επιδείνωση της κρίσης στον κατασκευαστικό κλάδο με τον οποίο συσχετίζεται άμεσα η πλινθοκεραμοποιία του. Ο ΣΕΒΚ θεωρεί πως η εγχώρια αγορά είναι πιεσμένη και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί το 2010 τόσο σε ότι αφορά τις πωλήσεις όσο και τις επισφάλειες.

 

Ο κ. Κουρκουλάκης αναφέρει ότι η κεραμοποιία αντιμετωπίζει την δύσκολη κατάσταση με μείωση των δαπανών και του κόστους λειτουργίας, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφειά της.

ZENITH