Skip to main content

Έμφαση στην ενότητα από Μπακογιάννη - Σαμαρά

Ενωτικοί εμφανίστηκαν οι δύο κύριοι διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ, οι οποίοι συνεχίζουν της περιοδείες τους σε όλη την Ελλάδα. Στόχος τους να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, που είχε προσ
Ενωτικοί εμφανίστηκαν οι δύο κύριοι διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι συνεχίζουν της περιοδείες τους σε όλη την Ελλάδα. Στόχος τους να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, που είχε προσλάβει χαρακτήρα σύγκρουσης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησε στο Ηράκλειο, η κα Μπακογιάννη τόνισε πως «Δεν έχω τίποτα προσωπικό ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ούτε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ούτε με κανέναν απ΄ όσους έχουν ταχθεί στο πλευρό τους», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων στο Ηράκλειο.

«Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη», είπε η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο.

Αφού μίλησε για ρόλο όλων στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα, τόνισε ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι κοινός: «είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, είναι τα συμφέροντα που διαχρονικά χτυπάνε τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενη στην ήττα της ΝΔ, την απέδωσε σε «απαράδεκτες συμπεριφορές», καθυστέρηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, παλινωδίες, χαλάρωση των σχέσεων κόμματος και κυβέρνησης και απομάκρυνση από τους «φυσικούς μας συμμάχους», όπως είπε.

Η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τη στρατηγική της στρατηγική που ενώνει την παράταξη και της δίνει προοπτική νίκης. «Έχουμε μπροστά μας δύο μεγάλες προκλήσεις», ανέφερε.

«Η πρώτη: να κάνουμε το κόμμα μας καλύτερο, μεγαλύτερο πιο δυνατό. Και η δεύτερη: Ξεκάθαρη ιδεολογία, σύγχρονη πολιτική πρακτική, άνοιγμα στην κοινωνία και νέα νικηφόρα πορεία για τη Νέα Δημοκρατία».

Η εντολή της βάσης, όχι μόνο της οργανωμένης βάσης, αλλά όλης της κοινωνίας, ανέφερε, είναι ξεκάθαρη: «Αλλάξτε τα όλα».

Επανέλαβε στη συνέχεια την θέση της ότι η λύση για να γίνει ξανά δυνατή η Νέα Δημοκρατία είναι μία: διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, άνοιγμα στην κοινωνία.

Στα Γιαννιτσά ο Σαμαράς

Έμφαση στην ενότητα έδωσε και ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Γιαννιτσών.

«Η ενότητα δεν απειλείται από κανέναν και όσοι διαδίδουν τέτοιες γελοιότητες ή ψελλίζουν τέτοιες ασυναρτησίες ας γνωρίζουν ότι εσείς οι παντοδύναμοι, η βάση της παράταξης είστε η εγγύηση και δεν θα αφήσετε κανέναν να παίξει με αυτή την έννοια», είπε ο κ. Σαμαράς.

Επέμεινε στο θέμα της ιδεολογίας του κόμματος, διότι χωρίς αυτή έχουμε στείρο κυβερνητισμό και διαχείριση και δεν υπάρχει τίποτε πιο κενό από άτομο χωρίς ιδεολογία. Σε ότι αφορά στο θέμα της οργάνωσης της ΝΔ, τόνισε ότι το κόμμα θα πρέπει να μείνει μακριά από φέουδα.

ZENITH