Skip to main content

Εμμένει η BP για συνέχιση γεωτρήσεων σε βαθιά ύδατα

Οι επενδύσεις και οι γεωτρήσεις σε βαθιά ύδατα θα συνεχιστούν παρά το τραγικό ατύχημα που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, δήλωσε αξιωματούχος της BP, εκ μέρους του διευθύνοντος σ
Οι επενδύσεις και οι γεωτρήσεις σε βαθιά ύδατα θα συνεχιστούν παρά το τραγικό ατύχημα που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, δήλωσε o αξιωματούχος της BP, Στίβ Γουέστγουελ, εκ μέρους του διευθύνοντος συμβούλου της βρετανικής εταιρείας, Τόνι Χέιγουορντ.

«Θα ήταν σοβαρό λάθος να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα καθιστούσε αδύνατες τις επενδύσεις σε βαθιά ύδατα», ανέφερε ο κ. Γουέστγουελ, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για το πετρέλαιο στο Λονδίνο, καθώς κατά τον ίδιο τα πετρελαϊκά κοιτάσματα σε βαθιά ύδατα θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο για την παγκόσμια ενέργεια.

«Το ατύχημα προκλήθηκε από έναν άνευ προηγουμένου συνδυασμό ανθρώπινων λαθών, διαδικασιών, συστημάτων και εξοπλισμών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτής της μελέτης», σημείωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτό το συμβάν ήταν τραγικό, χωρίς προηγούμενο και πολύ σοβαρό. Θα πρέπει να οδηγήσει σε αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει τα νέα σχέδια παραγωγής στα βαθιά ύδατα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΒΡ, υπενθυμίζοντας ότι ο Κόλπος του Μεξικού επέτρεψε στις ΗΠΑ πέρυσι να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός με την ταχύτερη ανάπτυξη.

«Η πετρελαιοκηλίδα είναι ένα σκληρό πλήγμα για την BP σε μια περιοχή-κλειδί, αλλά η BP θα εξακολουθήσει να παρέχει στον κόσμο την ενέργεια», ανέφερε ακόμη ο κ. Γουέστγουελ, τονίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης των διαδικασιών ασφαλείας.

«Ολόκληρη η πετρελαϊκή βιομηχανία ορθώς έκρινε ότι ο κίνδυνος τέτοιων ατυχημάτων είναι εξαιρετικά χαμηλός», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της BP, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «όλες οι μελέτες κινδύνου πρέπει στο μέλλον να εξετάζουν τέτοια γεγονότα, που είναι πολύ απίθανο να συμβούν, αλλά μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες».

ZENITH