Skip to main content

Εμμένει στη στάση λιτότητας η Μέρκελ

Αναγκαστική οδό χαρακτήρισε τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, προκειμένου να επέλθει η βιώσιμη ανάπτυξη, η καγκελάριος της Γερμανίας, λίγο πριν αποχωρήσει για τη σύνοδο των G20 στο Τορόντο του Κανα
Αναγκαστική οδό χαρακτήρισε τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, προκειμένου να επέλθει η βιώσιμη ανάπτυξη η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στη «Wall Street Journal», λίγο πριν αποχωρήσει για τη σύνοδο των G20 στο Τορόντο του Καναδά.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι, ιδίως οι Γερμανοί, φρονούμε ότι είναι αναγκαστική οδός η μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων-προβλέπεται η εξοικονόμηση 80 δισ. ευρώ έως το 2014 -για να φθάσουμε μετά στη βιώσιμη ανάπτυξη, την οποία όλοι θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, θέλοντας να περάσει το μήνυμά της στις ΗΠΑ λίγο πριν τη σύνοδο.

Ωστόσο, τα λεγόμενα της κας Μέρκελ δεν δείχνουν να έχουν ανταπόκριση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάϊτνερ, με δηλώσεις τους στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια χωρίς την απόλυτη, ή έστω και την αυστηρή, δημοσιονομική πειθαρχία.

ZENITH