Skip to main content

Έμμεσες απειλές από τη Moody’s για την Ελλάδα

Σύννεφα ανησυχίας σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κι από άλλους αξιολογητικούς οίκους πέραν της Fitch αρχίζουν να πυκνώνουν πάνω από τον ελληνικό
Σύννεφα ανησυχίας σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κι από άλλους αξιολογητικούς οίκους πέραν της Fitch αρχίζουν να πυκνώνουν πάνω από τον ελληνικό ουρανό.

Πριν από λίγη ώρα στέλεχος της Moody’s με δηλώσεις του στο Bloomberg ξεκαθάρισε και παράλληλα προειδοποίησε ότι «το κράτος της Μεσογείου (σσ Ελλάδα) αντιμετωπίζει σημαντικό κίνδυνο ως προς την εκτέλεση και εφαρμογή του σχεδίου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος»» και ότι «το ύψος των χρημάτων που δαπανά η κυβέρνηση για την πληρωμή των επιτοκίων, σε σχέση με τα έσοδά της είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που εξετάζουμε, και ένα από τα στοιχεία που επηρεάζουν τη σχέση αυτή είναι το κόστος δανεισμού».

Μετά και το αποτέλεσμα της σημερινής έκδοσης, αυτή η ισορροπία ανατρέπεται ακόμα περισσότερο σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

ZENITH