Skip to main content

Eμπορικές συμφωνίες για Αίγυπτο και Ρουμανία

Θετική είναι η οικονομική δυναμική για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ρουμανίας και της Αιγύπτου, καθώς το ετήσιο οικονομικό ύψος των διμερών εμπορικών σχέσεων μπορεί να φτά
Θετική είναι η οικονομική δυναμική για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ρουμανίας και της Αιγύπτου, καθώς το ετήσιο οικονομικό ύψος των διμερών εμπορικών σχέσεων μπορεί να φτάσει στα 500 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Αιγύπτου-Ρουμανίας, Χασάν Ελ Σαφέι.

Η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ρουμανίας και της Αιγύπτου, προβλέπεται από τις συμφωνίες συνεργασίας, που έχουν υπογραφεί από τα εμπορικά επιμελητήρια των δύο χωρών, σε διακρατικό επίπεδο.

Παράλληλα, προβλέπεται η ανάληψη επενδυτικών δράσεων ετήσιου ύψους 10 εκατ. ευρώ στην αιγυπτιακή οικονομία, με τις ρουμανικές εταιρίες να παρέχουν τεχνογνωσία, αλλά και την οργάνωση των γραμμών παραγωγής.

Στο ίδιο πλαίσιο δράσης, προβλέπεται η κοινή διείσδυση ρουμανικών και αιγυπτιακών επιχειρήσεων σε αγορές τρίτων χωρών, όπως η Αιθιοπία και η Τυνησία.

ZENITH