Skip to main content

Εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια

Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 5.20 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του, στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.
Σοκ από την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου και γενικού διευθυντή του ΘΕΜΑ 9.89 Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη, στις 5:25 το πρωί της Δευτέρας. Από την ιατροδικαστική έρευνα προκύπτει ότι σχεδόν όλα τα χτυπήματα βρήκαν στόχο, καθώς δέχτηκε 13 σφαίρες και στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 16 κάλυκες. Ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχτηκε πυρά στο κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλιά, όχι μόνο από μπροστά αλλά και από πίσω, κάτι που δείχνει ότι βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά.

Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή. Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν η σύζυγός του, η οποία έχει υποστεί ισχυρό σοκ, μαζί με το ανήλικο παιδί τους.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες, που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.

Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας ή υπαλλήλων σεκιούριτι.

Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι΄ αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.

Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί προχθές από τον Άλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.

Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ποιος ήταν

O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία.

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη.

Σε ηλικία 19 ετών άρχισε να εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel και στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Τον Οκτώβριο του 2008 οι δρόμοι του Σωκράτη Γκιόλια και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου χώρισαν.

Ο Σ. Γκιόλιας είχε αναλάβει διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89» και ασχολούνταν πολλά χρόνια με το ρεπορτάζ στίβου.

Τελευταία ενημέρωση: 13:15

ZENITH