Skip to main content

Ενα δημοσίευμα που ακόμα συζητείται στο Μαξίμου

Η άποψη που οι... απ' έξω θεωρούν ως τη μόνη πολιτικά βιώσιμη λύση για την επόμενη μέρα της χώρας, αλλά δεν βρίσκει προς το παρόν ευήκοα ώτα στην ελληνική κυβέρνηση.

Έντονα συζητείται ακόμα στην Αθήνα το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους, ενόψει και του κρίσιμου Ιουνίου, θα είναι να αποκολληθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι «ακραίες» συνιστώσες και από την κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Ολοένα και περισσότεροι, εκτός Ελλάδας, θεωρούν ότι η παραπάνω άποψη είναι η πιο βιώσιμη λύση για την επόμενη μέρα της χώρας, αν και διατυπώνεται με βάση την δική τους οπτική των πραγμάτων, η οποία απέχει παρασάγγας από εκείνη της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας που τη στηρίζει στην Αθήνα.

Ηδη, από το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδεται ακόμα και το σενάριο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ωστόσο, το ίδιο δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι η λύση στο πολιτικό πρόβλημα που θα προκύψει από μια τέτοια εξέλιξη, όπως αυτή που περιγράφει, θα μπορούσε να δοθεί από την παρούσα Βουλή, μέσω νέων συμμαχιών.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, πάντως, διαψεύδει όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα, για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυρίως, γνωρίζει ότι ακόμα και αν τολμήσει να κάνει αυτή την κίνσηση, κινδυνεύει είτε να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση είτε να ηρωποιήσει τους ακραίους του κόμματος τους και τους αντιμνημοιακούς συνεταίρους του στην κυβέρνηση, γεγονός το οποίο θα αποτυπωθεί, όπως πιστεύεται, αναλόγως στο αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης
 

ZENITH