Skip to main content

Ένα μήνα νωρίτερα επιστρέφουν οι ελεγκτές

Αρχές Σεπτεμβρίου – κι όχι αρχές Οκτωβρίου – θα βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών για να συντάξουν τον …προϋπολογισμό του 2011.
Ραντεβού τον Σεπτέμβριο έδωσαν τελικώς, φεύγοντας, οι ελεγκτές της τρόικας στους επιτελείς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ενώ «προς έξω» διέρρευσε ότι στη χώρα μας θα επανέλθουν προς τις αρχές Οκτωβρίου, στην πραγματικότητα το επόμενο κλιμάκιο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις αρχές Σεπτεμβρίου, δηλαδή έναν μήνα νωρίτερα. Πηγές του οικονομικού επιτελείου μιλώντας στη Voria.gr εξηγούσαν ότι «η επίσπευση της επιστροφής τους θα πρέπει να αποδοθεί αποκλειστικά στη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού». Γεγονός αποτελεί ότι φέτος η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρόνια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει τέλη Σεπτεμβρίου το σχετικό κείμενο θα είναι έτοιμο και θα πάει όπου δει προς εξασφάλιση εγκρίσεων (Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη).  Υπολογίζεται ότι έως τα μέσα Οκτωβρίου η διαδικασία αυτή θα έχει τελειώσει, όποτε αρχές Νοεμβρίου το σχετικό κείμενο θα είναι έτοιμο για να προωθηθεί στη Βουλή, για τα περαιτέρω. Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο του, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες πληροφορίες, για να τον περιγράψει. Φέτος θα είναι ο αυστηρότερος προϋπολογισμός από συστάσεως του νεώτερου ελληνικού κράτους, για τους γνωστούς, ευνόητους, λόγους.

ZENITH