Skip to main content

Ένα «όπλο» στη διάθεση της Ελλάδας από την ΕΕ

Η ΕΕ θέτει στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης όλες τις υπηρεσίες της προκειμένου να εντοπίσει καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό.

Τη διάθεση όλων των εν δυνάμει υπηρεσιών της στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εντοπίσει καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό θέτει η ΕΕ. Τη σχετική είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα "Παραπολιτικά" και στηρίζεται σε αποκαλυπτική δήλωση του κ. Σουλτς, αναφορικά με το θέμα.

Ο στόχος είναι πέραν όλων των άλλων: α) να αυξηθεί το ύψος των εσόδων της χώρας από τη φορολόγηση των κεφαλαίων αυτών, όπου κι αν βρίσκονται, β) να κατανεμηθούν τα βάρη ισομερώς, υπό την έννοια ότι οι έχοντες και κατέχοντες θα κληθούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕ είναι σε θέση να παράσχει στην ελληνική κυβέρνηση όλα τα ονόματα των καταθετών σε όλες τις τράπεζες της Ευρώπης υπό τον όρο ότι δεν θα μπορεί να «δει» και τα ακριβή ποσά που είναι κατατεθειμένα στους λογαριασμούς. Ο λόγος είναι προφανής: Κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν ότι θα έσπαγε το απόρρητο, το οποίο σε ορισμένες χώρες παραμένει ακόμα εξαιρετικά δύσκολο έως και παράνομο.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι, η διευκόλυνση που παρέχεται προς τη χώρα μας είναι μεγάλη, υπό τον όρο βεβαίως ότι θα θελήσει να αξιοποιήσει αυτή την δυνατότητα που της παρέχεται. Και μένει φυσικά, πριν απ' όλα, Ελλάδα και εταίροι να καταλήξουν σε μία συμφωνία, για να μπορούμε να μιλάμε για Ελλάδα και ΕΕ...

ZENITH