Skip to main content

Ενα πρόσωπο - κλειδί στο νέο οικονομικό επιτελείο

Ποιο είναι το πρόσωπο που θεωρείται ότι θα παίξει ρόλο - κλειδί στις επικείμενες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που θεωρείται ότι θα παίξει ρόλο - κλειδί στις επικείμενες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας.

Είτε κατευθυνθεί στον τραπεζικό τομέα, είτε στον στενότερο δημοσιονομικό. Ο λόγος αφορά στην κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία μπορεί σύμφωνα με ένα ισχυρό ενδεχόμενο να αναλαμβάνει το ρόλο της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο πως είναι αυτό το οποίο πραγματικά επιθυμεί.

Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κατσέλη έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει επικεφαλής της νέας νέας αναπτυξιακής τράπεζας, που προβλέπεται να συσταθεί κατά τα πρότυπα της γερμανικής kwf, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Πρόκειται για μια ιδέα που την είχε και παλιότερα, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (σσ όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Ανάπτυξης, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου). Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως την επαναφέρει τώρα, με ακόμα μεγαλύτερη ζέση.

Ωστόσο, ισχυρό παραμένει το ενδεχόμενο η κ. Κατσέλη να κατευθυνθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προκειμένου παράλληλα να συμμετέχει και στην ομάδα διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ως επικεφαλής της αναπτυξιακής τράπεζας, κάτι τέτοιο θα είναι από δύσκολο έως αδύνατο, οπότε το συγκεκριμένο «τυράκι» μπορεί τελικά να λειτουργήσει...

ZENITH