Skip to main content

Έναρξη συνομιλιών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας υπό τις τη Διοίκηση του ΟΗΕ, που επιβλέπει την συμφωνία εκεχειρίας μετά τον κορεατικό πόλεμο, σχετικά με τη βύθιση μίας κορβέτας της Νό
Ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας υπό τις τη Διοίκηση του ΟΗΕ, που επιβλέπει την συμφωνία εκεχειρίας μετά τον κορεατικό πόλεμο, σχετικά με τη βύθιση μίας κορβέτας της Νότιας Κορέας, την ώρα που η Ουάσινγκτον και η Σεούλ προβλέπουν να κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα.

Η συνάντηση που αφορά στο θέμα της βύθισης της κορβέτας Cheonan έγινε σε ένα χωριό στα σύνορα της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και διήρκεσε περίπου 90 λεπτά, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της Διοίκησης του ΟΗΕ.

Η συνάντηση, που έγινε σε επίπεδο συνταγματαρχών, αναμένεται να προετοιμάσει τις συνομιλίες για τη βύθιση της νοτιοκορεάτικης κορβέτας Cheonan για την οποία, σύμφωνα με διεθνή έρευνα, ευθύνεται η Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA η συνάντηση αυτή έδωσε την ευκαιρία στις δύο πλευρές να συμφωνήσουν για την ημερομηνία, τον τόπο διεξαγωγής, αλλά και τους συμμετέχοντες στις επόμενες συζητήσεις για το θέμα.

Από την πλευρά της η Διοίκηση του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες για τις επόμενες συνομιλίες θα επιβεβαιωθούν αργότερα.

ZENITH