Skip to main content

Ένας ακόμη θάνατος ασθενούς με βεβαρημένο ιστορικό από τη νέα γρίπη

Ακόμα μια παχύσαρκη γυναίκα έχασε τη μάχη με τη νέα γρίπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Ακόμα μια παχύσαρκη γυναίκα έχασε τη μάχη με τη νέα γρίπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για μια 52χρονη, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση. Η γυναίκα παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και απεβίωσε.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» εισήχθη η 62χρονη γυναίκα, που ανέπτυξε νευρολογικά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό της κατά της νέας γρίπης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει «πως πρόκειται για άτομο με υποκείμενα νοσήματα και έκδηλη σχετική συμπτωματολογία. Με βάση το ιατρικό ιστορικό της, δεν υπήρχε καμία αντένδειξη για εμβολιασμό. Λόγω των αναφερθέντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει και προκειμένου να γίνει λεπτομερής αξιολόγηση για το αν αυτά συνδέονται με το εμβόλιο, εισήχθη το πρωί στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις».

Ειδική τηλεφωνική γραμμή, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 8 π.μ. - 9 μ.μ., στον αριθμό 213-2040401, για την καταγραφή τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση των εμβολίων κατά της νέας γρίπης, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως για την αντιμετώπιση τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών, οι εμβολιασθέντες θα πρέπει να απευθύνονται στα νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας ή στους θεράποντες ιατρούς.

ZENITH