Skip to main content

Ένας δείκτης θα κρίνει την επιτυχία της οικονομικής στήριξης

Κοντά στα επίπεδα του 1,27 κινήθηκε χθες η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να χάνει ουσιαστικά όλα τα κέρδη τα οποία είχε εξασφαλίσει την επαύριο των ανακοινώσεων σχετικά με το
Κοντά στα επίπεδα του 1,27 κινήθηκε χθες η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να χάνει ουσιαστικά όλα τα κέρδη τα οποία είχε εξασφαλίσει την επαύριο των ανακοινώσεων σχετικά με τον μηχανισμό σωτηρίας της ευρωπαϊκής οικονομίας. Οι έχοντες βαθύτερη γνώση του θέματος υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος δείκτης (της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου) είναι αυτός ο οποίος από εδώ και στο εξής θα κρίνει τη ροή των πραγμάτων και θα αντανακλά το βαθμό επιτυχίας του συστήματος που τείνει να στηθεί στο δίπολο Βρυξελλών - Φρανκφούρτης για τη στήριξη του ευρώ.

Για ευνόητους λόγους - που εξηγούνται και σε άλλα ρεπορτάζ της Voria.gr σήμερα - τα spreads των ομολόγων έχουν χάσει τη βαρύτητά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η ελληνική, δεν έχουν πλέον καμία απολύτως αξία. Αντιθέτως, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου συνιστά και τη βασική αιτία που τα τελευταία 24ωρα και ειδικά από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα πήρε περισσότερες από τρεις φορές τηλέφωνο την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις. Το ενδιαφέρον του είναι άμεσο, ουσιαστικό κι ενίοτε εξαιρετικά ...πιεστικό, για ευνόητους, επίσης, λόγους.

ZENITH