Skip to main content

Ένας χρόνος χωρίς τον «Βασιλιά»

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες από το θάνατο του «Βασιλιά της Ποπ», Μάικλ Τζάκσον, και χιλιάδες θαυμαστές του παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο για να τιμήσουν τη μνήμη του.
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες από το θάνατο του Βασιλιά της Ποπ, Μάικλ Τζάκσον και χιλιάδες θαυμαστές του παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο για να τιμήσουν τη μνήμη του, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν το νεκροταφείο του Λος Άντζελες όπου βρίσκεται ο τάφος του.

Ο Jackson πέθανε πριν ένα χρόνο σε ηλικία 50 ετών από υπερβολική δόση φαρμάκων στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, λίγες εβδομάδες πριν την πολυαναμενόμενη επανεμφάνισή του στο Λονδίνο.

Οι θαυμαστές του επισκέφτηκαν το νεκροταφείο Φόρεστ Λον στο Γκλεντέιλ στα περίχωρα του Λος Άντζελες. Όμως η πρόσβαση στο μαυσωλείο όπου βρίσκεται η σορός του Jackson έχει απαγορευτεί και όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο μπόρεσαν μόνο να φτάσουν μέχρι το εξωτερικό του επιβλητικού κτίσματος.

Οι πρώτοι θαυμαστές έφτασαν στο νεκροταφείο το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αν και η αστυνομία είχε διευκρινίσει πως σε κανέναν δεν επιτρέπεται να περάσει τη νύχτα εκεί. Στο νεκροταφείο θα βρεθούν σήμερα μετά το μεσημέρι και μέλη της οικογένεια του Michael Jackson.

Επίσης, τόπος προσκυνήματος είναι και το σπίτι της οικογένειας Jackson σε προάστιο του Λος Άντζελες, όπου ήδη εκατοντάδες θαυμαστές του έχουν αφήσει λουλούδια και αναμνηστικά.

Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα, την ιδιαίτερη πατρίδα του Michael Jackson, όπου η μητέρα του Κάθριν θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς, στην οποία είναι πιθανόν να παρευρεθούν μέλη της οικογένειας Jackson.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλον τον κόσμο είναι και μια έκθεση στο Τόκιο με προσωπικά αντικείμενα του σταρ, στη διάρκεια της οποίας περίπου 500 θαυμαστές του θα μπορούν έναντι 900 ευρώ να κοιμηθούν με υπνόσακους ανάμεσα στη Ρολς Ρόις και στα ρούχα του διάσημου τραγουδιστή.

ZENITH