Skip to main content

Ενδιαφέρον για την κατασκευή πλοίων στη Βουλγαρία

Έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή πλοίων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Βάρνας εκδήλωσε η Ρωσία, στη διάρκεια της συνάντησης ομάδων εργασίας στην Αγία Πετρούπολη.
Έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή πλοίων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Βάρνας, στη Βουλγαρία, εκδήλωσε η Ρωσία στη διάρκεια της συνάντησης ομάδων εργασίας από τις δύο χώρες, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Ο περιφερειάρχης της Βάρνας, Ντάντσο Σιμεόνοφ, ο οποίος ηγείτο της βουλγαρικής αποστολής που επισκέφθηκε τη ρωσική πόλη, επεσήμανε ότι στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε πως μέχρι το 2020 η Ρωσία σκοπεύει να κατασκευάσει συνολικά 1.400 πλοία, εκ των οποίων το 40% θα ανατεθεί σε ξένες εταιρίες.

Ο κ. Σιμεόνοφ υπογράμμισε, εξάλλου, πως η ρωσική πλευρά επέδειξε ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Βουλγαρία και γι΄ αυτό το λόγο συστάθηκε μια μόνιμη ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από 24, συνολικά, μέλη (11 από τη βουλγαρική και 13 από τη ρωσική πλευρά).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών της Βάρνας, Σβέτλιν Στογιάνοφ επεσήμανε πως η Βουλγαρία είναι σε θέση να κατακτήσει μεγάλο μερίδιο από το σύνολο των πλοίων που η Ρωσία θα κατασκευάσει μέχρι το 2010. Σε ετήσια βάση, η Βουλγαρία κατασκευάζει από 25 μέχρι 30 πλοία, πρόσθεσε.

ZENITH