Skip to main content

Ενδιαφέρον ΗΠΑ για ενεργειακές επενδύσεις στην Ουκρανία

Η υπουργός εξωτερικών εκδήλωσε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ να επενδύσουν στους τομείς των πυρινικών και του αερίου στην Ουκρανία, βοηθώντας παράλληλα τη χώρα.
Οι ΗΠΑ επιθυμούν να επενδύσουν στον τομέα της ενέργειας στην Ουκρανία, κυρίως στους τομείς των πυρηνικών και του αερίου, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. "Οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας για τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να προσφέρουν βοήθεια στην Ουκρανία" διαβεβαίωσε η κ. Κλίντον κατά τις συνομιλίες της με τον ουκρανό ομόλογό της, Κονσταντίν Γκρίσενκο. "Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε" συνέχισε η κ. Κλίντον και επισήμανε ότι "περιλαμβάνεται και ο τομέας της πυρηνικής ενέργειας καθώς και ο αναπτυσσόμενος τομέας του αερίου που δημιουργεί προϋποθέσεις για ανάπτυξη των επενδύσεων".

 "Πιστεύω ότι αρκετοί Αμερικανοί επενδυτές θα ενδιαφέρονταν κυρίως για την ειρηνική πυρηνική ενέργεια, την βιομηχανική ανάπτυξη, για το μεθάνιο και για σε βάθος γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα " πρόσθεσε και επισήμανε ο διπλωμάτης Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, αρμόδιος σύμβουλός της για θέματα ενέργειας, που θα παραμείνει στο Κίεβο για συγκεκριμένες συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση όσον αφορά στο ζήτημα αυτό . Η περιοδεία της κ. Κλίντον μετά την Ουκρανία θα συνεχιστεί στην Πολωνία, και σε περιοχές του Καυκάσου.

ZENITH