Skip to main content

Ενδιαφέρον Κινέζων για πυρηνικό σταθμό στη Βουλγαρία

Πρόσκληση σε Κινέζους επενδυτές για την από κοινού εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε στη Βουλγαρία απηύθυνε ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της Σερβίας, Πέταρ Σκούντρι
Πρόσκληση σε Κινέζους επενδυτές για την από κοινού εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, στη Βουλγαρία, απηύθυνε ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της Σερβίας, Πέταρ Σκούντριτς, σε Κινέζους επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης, ο κ. Σκούντριτς, συνοδευόμενος από αποστολή μελών της διοίκησης της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της Σερβίας, «Elektroprivreda Srbije», συναντήθηκε με εκπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης, στους οποίους ανέφερε πως, πρόσφατα, η Βουλγαρία κάλεσε τη Σερβία να συμμετάσχει στο έργο του Μπέλενε.

Σημείωσε ακόμη πως η συνεργασία με την Κίνα σε μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πολύτιμη. Ο Σέρβος υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο του εκσυγχρονισμού του θερμοηλεκτρικού σταθμού στο Κόστολατς, σημειώνοντας πως αποτελεί σημαντική επενδυτική ευκαιρία για τους Κινέζους επιχειρηματίες.

ZENITH