Skip to main content

Ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ στην Κοπεγχάγη

Προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών συμφώνησαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, με την Υφυπουργό Ε
Προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών συμφώνησαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, με την Υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Κριστίνα Τζόνσον σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ του ελληνικού ΚΑΠΕ (Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και του αντίστοιχου αμερικανικού ΝREL (National Renewable Energy Laboratory) με έμφαση σε θέματα έξυπνων δικτύων (smart grid), μέτρησης (smart metering) και τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον οικιακό και τριτογενή τομέα. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπειών των δυο χωρών για τα ζητήματα αυτά.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν επίσης απόψεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας παγκόσμιας συμφωνίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH