Skip to main content

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για τις πτήσεις προς ΗΠΑ προχώρησαν σήμερα όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών, έπειτα από απόπειρα αεροπειρατείας σε πτήση απ
Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για τις πτήσεις προς ΗΠΑ προχώρησαν σήμερα όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών, έπειτα από απόπειρα αεροπειρατείας σε πτήση από το Άμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ.

Εκτός από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, που πρώτο ανακοίνωσε τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις του προς ΗΠΑ, τα αεροδρόμια της Ρώμης, του Παρισιού, του Λονδίνου και των Βρυξελλών ανακοίνωσαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Ανάλογα μέτρα έχει λάβει και το αεροδρόμιο της Ταϊβάν.

Έρευνες στο Λονδίνο για την απόπειρα αεροπειρατείας:

Η βρετανική αστυνομία διεξάγει έρευνες στο Λονδίνο έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα αεροπειρατείας που έγινε στην πτήση από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρότ.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι η Βρετανία συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές αρχές και ερευνά το συμβάν από τη στιγμή που έγινε.

«Εξαιτίας της σοβαρής πιθανής απειλής που δημιουργεί το συμβάν, μίλησα με τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η οποία διεξάγει την έρευνα σε κτίρια στο Λονδίνο», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Μπράουν.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης ο νεαρός Νιγηριανός, που προκάλεσε χθες βράδυ πυρκαγιά ανάβοντας ένα βεγγαλικό κατά την διάρκεια πτήσης της πτήσης της Delta Airlines από το ΄Αμστερνταμ στο Ντιτρόιτ, που μετέφερε 278 επιβάτες, ήταν φοιτητής μηχανολόγος μηχανικός στο University Collge του Λονδίνου (UCL).

Το πανεπιστήμιο επιβεβαίωσε σήμερα ότι υπάρχει ένας πρώην φοιτητής του με το όνομα Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ένα από τα ονόματα που αποδίδονται από τα μέσα στο νεαρό Νιγηριανό.

Το όνομα που αναφέρεται πιο συχνά είναι το Αμπντούλ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ο οποίος περιγράφεται ως ένας νεαρός άνδρας 23 ετών που φοιτούσε στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών του πανεπιστημίου UCL.

«Το UCL δεν έχει στοιχεία κάποιου φοιτητή με το όνομα Αμπντούλ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ. Το UCL μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένας φοιτητής με το όνομα Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ είχε φοιτήσει στο τμήμα μηχανολογίας μηχανικής από τον Σεπτέμβριο του 2005 ως τον Ιούνιο του 2008», διευκρινίζει το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο το πανεπιστήμιο διευκρινίζει ότι δεν έχει «καμία απόδειξη ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που αναφέρεται στα μέσα».

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι BBC πολλοί αστυνομικοί ερευνούσαν σήμερα ένα διαμέρισμα στο υπόγειο ενός κτιρίου που βρίσκεται κοντά στο UCL.

Το κανάλι μετέδωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία γνωστή διεύθυνση του Νιγηριανού στη Βρετανία, διευκρινίζοντας ότι ήταν φοιτητής μηχανολόγος μηχανικός στο UCL μέχρι πριν περίπου δύο χρόνια.

ZENITH