Skip to main content

Ενισχυμένη εποπτεία των τραπεζών ζητά ο Μπαρνιέ

Νέους εποπτικούς μηχανισμούς «αποτελεσματικούς κι αξιόπιστους» του χρηματοπιστωτικού τομέα ζήτησε επιτακτικά σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις.
Νέους εποπτικούς μηχανισμούς «αποτελεσματικούς κι αξιόπιστους» του χρηματοπιστωτικού τομέα ζήτησε επιτακτικά σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις, Μισέλ Μπαρνιέ, από τη Μαδρίτη.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι μόνον αυτό θα του επέτρεπε να είναι στο μέλλον διαλλακτικότερος, έναντι των ακολουθούμενων πρακτικών από τις εμπορικές τράπεζες. «Αν καταφέρουμε να διαμορφώσουμε μία αληθινή όσο και αξιόπιστη εποπτεία, μία αποτελεσματική πρόληψη τυχόν μελλοντικών κρίσεων, τότε θα το συνυπολογίσω αυτό, όταν θα σταθμίσω τα κανονιστικού χαρακτήρα μέτρα, που θα επιβάλλω για τις πρακτικές των εμπορικών τραπεζών», ώστε οι καταναλωτές των προϊόντων τους να προστατεύονται, υπογράμμισε.

«Το αίτημα των τραπεζιτών -δεν θέλουμε ισχυρή κεφαλαιοποίηση, πώς θα μας μένουν κεφάλαια, για να τα διοχετεύουμε στην πραγματική οικονομία- έχει και τον αντίλογό του, πόσα χρήματα αλήθεια δαπάνησαν οι φορολογούμενοι για να σώσουν τις τράπεζες; ... κάτι τέτοια δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνουν», καταλήγει.

ZENITH