Skip to main content

Ενίσχυση τιμών παραγωγού στη Γερμανία

Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία ενισχύθηκαν με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό σε διάστημα δύο ετών τον Ιούλιο, λόγω των αυξανόμενων τιμών ενέργειας.
Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία ενισχύθηκαν με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό σε διάστημα δύο ετών τον Ιούλιο, λόγω των αυξανόμενων τιμών ενέργειας, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, Destatis.

H Destatis ανακοίνωσε πως οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον Ιούνιο και κατά 3,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η μηνιαία άνοδος ήταν η έβδομη διαδοχική και διαμορφώθηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων για 0,1%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Το ετήσιο ποσοστό του 3,7% ήταν το υψηλότερο από το φθινόπωρο του 2008, άμεσο επακόλουθο της κατάρρευσης της Lehman Brothers Inc. Εξαιρώντας τις ευμετάβλητες τιμές ενέργειας, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 0,1% και 2,4% μηνιαίως και ετησίως.

Οι τιμές ενέργειας ήταν αυξημένες κατά 1,3% σε μηνιαίο επίπεδο και κατά 6,7% σε ετήσιο. Αυτή με τη σειρά της φαίνεται να οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών ηλεκτρικού και φυσικού αερίου, οι οποίες υστερούν χρονικά τις εξελίξεις στην αγορά αργού πετρελαίου έως και εννέα μήνες.

Οι τιμές για τα πετρελαϊκά προϊόντα, αντίθετα, υποχώρησαν κατά 1,6% από τον Ιούνιο.

ZENITH