Skip to main content

Ένταση στην Εξεταστική για τη Siemens

Με ένταση συνεχίστηκε και σήμερα η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, στον απόηχο της αντιπαράθεσης που ξέσπασε για το επίμαχο email και τη μετάφραση του όρου «cabinet man».
Με ένταση συνεχίστηκε και σήμερα η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, στον απόηχο της αντιπαράθεσης που ξέσπασε για το επίμαχο email, στο οποίο γίνεται αναφορά για δύο εμβάσματα ύψους 12.000 δολαρίων, και τη μετάφραση του όρου «cabinet man».

Έντονη επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, από τους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική, καθώς θέτουν θέμα αξιοπιστίας και ζητούν την παραίτησή του.

Εξάλλου, οι βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι το επίμαχο έγγραφο δεν αφορά σε καμία περίπτωση υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή και ότι η φράση «να δοθούν τα συμφωνηθέντα στον άνθρωπο του υπουργικού συμβουλίου» οφείλεται σε λάθος της μεταφραστικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως το έγγραφο αυτό αποτελεί μέρος της δικογραφίας της υπόθεσης.

Παράλληλα, με αφορμή το email, καταθέτει σήμερα στην Εξεταστική ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες κάλεσε σήμερα στο γραφείο τους δύο εφέτες ανακριτές, που χειρίζονται την υπόθεση, Μαρία Νικολακέα και Ιωάννη Φιοράκη, προκειμένου να ενημερωθεί για το γνωστό email.

Οι δύο ανακριτές διαβεβαίωσαν τον κ. Τέντε ότι το εν λόγω email περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

ZENITH