Skip to main content

Ένταση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος»

Ένταση επικράτησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που μετά την απόφασή του για υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος».
Ένταση επικράτησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που σήμερα πρόκειται να εκδώσει την απόφασή του για υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος», με κατηγορούμενους τον πρώην δικαστή Ευάγγελο Καλούση, το δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, τους συνεργάτες του γραφείου του δικηγόρους Σωτήρη Ντινόπουλο και Χρήστο Χατζηπαναγιώτου και τον επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση.

Το δικαστήριο έχει αποφασίσει την απαλλαγή των δικηγόρων Πέτρου Μαντούβαλου, Σωτήρη Ντινόπουλου και Χρήστου Χατζηπαναγιώτου, ενώ κήρυξε ενόχους τον πρώην πρωτοδίκη Ευάγγελο Καλούση για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τον επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών των δύο καταδικασθέντων, ο επιχειρηματίας ζήτησε το λόγο και άρχισε να φωνάζει ότι εξαιρεί τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Γιώργο Ευσταθίου, λέγοντας ότι έχει καταγεγραμμένη συνομιλία του με άλλον εμπλεκόμενο στην υπόθεση, όπου ακούγεται να ζητά 60.000 ευρώ.

Όπως είπε ο επιχειρηματίας, τα έχει όλα απομαγνητοφωνημένα. «Θα σε βάλω φυλακή, αλήτη, εκβιαστή», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο, «εσύ πας να λύσεις το παραδικαστικό; Θα τα δούμε όλα και για ποιο σπίτι ζητάς τα λεφτά που χτίζεις στην κόρη σου».

Το δικαστήριο έχει διακόψει και αμέσως μετά αναμένεται να αποφανθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης που υπέβαλε ο κ. Μπολέτσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH