Skip to main content

Εντείνεται η φημολογία ότι η Ισπανία γίνεται Ελλάδα

Την αρχή έκαναν οι Financial Times την Παρασκευή, όταν έγραψαν, χωρίς να αναφέρουν την πηγή, ότι η Ισπανία εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την ένταξή της στο Ταμείο διάσωσης.
Την αρχή έκαναν οι Financial Times την Παρασκευή, όταν έγραψαν, χωρίς να αναφέρουν την πηγή, ότι η Ισπανία εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την ένταξή της στο Ταμείο που έχει συσταθεί για τη διάσωση της ευρωπαϊκής οικονομίας, με αποθεματικό ύψος 750 δισ. ευρώ.

Το γεγονός διαψεύστηκε απ’ όπου δει, τόσο σε επίπεδο Βρυξελλών όσο και σε επίπεδο Φρανκφούρτης. Το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν. Κι αυτό γιατί σήμερα το πρωί, μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες, η Frankfurter Allgemeine, με δημοσίευμά της επανέρχεται στο θέμα, επισημαίνοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Ισπανία θα έχει την τύχη της Ελλάδας, κι ότι η Μαδρίτη ετοιμάζεται να κάνει αίτημα ένταξής της στο σχέδιο σωτηρίας.

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι ήδη οι Ευρωπαίοι, αρμόδιοι, αξιωματούχοι επεξεργάζονται το σχετικό project κι ότι το σχετικό αίτημα θα υποβληθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Ιουνίου.

Από τις Βρυξέλλες, ωστόσο, διαψεύδεται κι αυτό το δημοσίευμα, αν και το spread των 10ετών ομολόγων της Ισπανία επιμένει να κινείται τελευταία πέριξ των 200 μονάδων βάσης. Κι όλοι αναρωτιούνται, τί θα επακολουθήσει...

ZENITH