Skip to main content

Εντείνονται οι φήμες για τραπεζικές εξαγορές

Ο επόμενος γύρος των τραπεζικών αλλαγών θα γίνει με πρωτοβουλίες από το εξωτερικό; Εκτός από το φερόμενο ενδιαφέρον της Ziraat Bankasi για το πακέτο μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, και ο ολλανδικός όμ
Ο επόμενος γύρος των τραπεζικών αλλαγών θα γίνει με πρωτοβουλίες από το εξωτερικό; Νωρίτερα το πρωί η Voria.gr μετέδωσε για το φερόμενο ενδιαφέρον της Ziraat Bankasi να αποκτήσει ένα πακέτο μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, επικαλούμενη τηλεγράφημα του Bloomberg και σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sabah».

Άλλο δημοσίευμα, αυτή τη φορά της Daily Mail, αναφέρει ότι κοντά στην εξαγορά της Marfin Popular Bank βρίσκεται ο ολλανδικός όμιλος ING. Στο δημοσίευμα μάλιστα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις φήμες που υπάρχουν ο ολλανδικός όμιλος θα καταβάλει ποσό 2,2 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση της Marfin Popular Bank. Από την πλευρά της MPB, η είδηση διαψεύδεται πάντως.

Συγκεκριμένα, με απάντηση της από 27.7.2010 επιστολής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου η MPB ανακοινώνει ότι δεν έχει γνώση ή ενημέρωση σχετικά με το αντικείμενο του δημοσιεύματος.

ZENITH