Skip to main content

Ενθουσιώδης υποδοχή των αλλαγών στα εργασιακά από Alpha Bank

Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είναι το σπουδαιότερο αναπτυξιακό μέτρο που θα μπορούσε να εφαρμόσει η χώρα μας στην τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με την Alpha Bank.
Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είναι το σπουδαιότερο αναπτυξιακό μέτρο που θα μπορούσε να εφαρμόσει η χώρα μας στην τρέχουσα περίοδο, καθώς ενισχύουν την παραγωγική απασχόληση των εργαζομένων και την ανταγωνιστική λειτουργία των εγχώριων επιχειρήσεων, όπως αναφέρεται στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank.

Σύμφωνα με το δελτίο, οι μεταρρυθμίσεις μπορεί σε σημαντικό βαθμό να αποτρέψουν το κλείσιμο των επιχειρήσεων ή τη μεταφορά τους στις γειτονικές χώρες χαμηλού κόστους

Ακόμα, η Alpha Bank επισημαίνει ότι τα τελευταία έτη έχουν χαθεί εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, εξαιτίας της εξωπραγματικής ανελαστικότητας της αγοράς εργασίας, με νόμους που προστατεύουν υπέρμετρα όσους ήδη δουλεύουν, ακόμη και σε περιόδους κατά τις οποίες η επιχείρηση στην οποία εργάζονται αντιμετωπίζει δραστικά μειωμένη δραστηριότητα και ανταγωνιστικότητα.

Κατά την τράπεζα, με την ελαστικοποίηση των απολύσεων και τη μείωση του κατώτατου μισθού στην περίοδο της μαθητείας του εργαζόμενου, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους εργαζόμενους που τους έχουν ανάγκη, για να λειτουργήσουν πιο παραγωγικά και πιο ανταγωνιστικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, αλλά και στο μέλλον.

Τέλος, οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που ανακοινώθηκαν συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποτροπή εκρηκτικών ανισορροπιών στα δημόσια οικονομικά της χώρας στη μεσοχρόνια και στη μακροχρόνια περίοδο. Συμβάλουν, συμπληρώνεται, στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της πληρωμής των συντάξεων, όχι μόνο στους σημερινούς συνταξιούχους, αλλά στους συνταξιούχους των επόμενων δεκαετιών, αναφέρεται στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

ZENITH