Skip to main content

Έντονες αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από εκλεγμένους στην τοπική αυτοδιοίκηση για το σχέδιο «Καλλικράτης».
Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από εκλεγμένους στην τοπική αυτοδιοίκηση για το σχέδιο «Καλλικράτης».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήλωσε πως «το σχέδιο Ραγκούση μοιάζει με αρχαία τραγωδία. Αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ όταν μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη εννοούσε και… "Πράσινο Καλλικράτη"».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, προανήγγειλε συνολικές αντιδράσεις μετά το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που είναι προγραμματισμένο για τις 3 Μαΐου.

«Η τράπουλα ήταν σημαδεμένη. Ο "Καλλικράτης" έγινε Προκρούστης και μεγάλος χαμένος είναι ο πολίτης, στον οποίο, στο μέλλον, η τοπική αυτοδιοίκηση θα προσφέρει λιγότερες υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης προσανατολίζονται οι δήμαρχοι Ασσήρου, Μυγδονίας και Λαχανά, που αντιδρούν στη συνένωσή τους με άλλους δήμους. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Πρώτο ενδεχόμενο θα είναι το κλείσιμο του ΧΥΤΑ», ανέφερε ο δήμαρχος Λαχανά, Παντελής Πάσχος.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Ευόσμου, Δημήτρης Χατζηβρέττας, μετά την ανακοίνωση της συνένωσης με τον δήμο Ελευθερίου Κορδελιού κάνει λόγο για «ανισότητες, παρεμβάσεις, ακόμη και σκοπιμότητες».

ZENITH