Skip to main content

Έντονες βροχοπτώσεις στο οδικό δίκτυο Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, εξαιτίας της βροχής.
Συνθήκες έντονης βροχόπτωσης επικρατούν από χθες το βράδυ σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων προκλήθηκε διακοπή ρεύματος σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όπως το Πλαγιάρι.

Η αποκατάσταση των βλαβών αναμένεται να γίνει άμεσα, ενώ συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκοψαν κορμούς δέντρων στις ανατολικές περιοχές της πόλης, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Η ισχυρή βροχόπτωση που συνεχίζεται από το απόγευμα της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης είχε ως συνέπεια τη συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού στην περιφερειακή οδό της πόλης, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η κίνηση των οχημάτων από νωρίς το πρωί.

Κλειστή, εξαιτίας της βροχής, παραμένει η παραλίμνια επαρχιακή οδός από τη Ρεντίνα προς τη Βόλβη, καθώς στο οδόστρωμα έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά μέσω της Εγνατίας Οδού.

Επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης για την κοπή δέντρων, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στις περιοχές της Τούμπας και της Καλαμαριάς.

Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από τον Άγιο Αθανάσιο, την Άρνισσα και την Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν).

Η κίνηση των οχημάτων προς το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, τόσο από τη Βέροια όσο και από τη Νάουσα.

Με αλυσίδες γίνεται και η κίνηση των οχημάτων από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό «3-5» Πηγάδια, στο όρος Βέρμιο.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Νωρίτερα, είχε εκδοθεί προειδοποίηση του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για την επικράτηση ανέμων έντασης 8 και 9 μποφόρ στο Θερμαϊκό Κόλπο.

ZENITH