Skip to main content

Έντονες πτωτικές τάσεις σε Ευρώπη και Γουόλ

Μαζικές ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα των Citigroup, Bank of America και General Electric.
Μαζικές ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα των Citigroup Bank of America και General Electric να αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε ανεπίσημα στις 1.014,34 μονάδες, με πτώση 1,9%. Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν και οι τράπεζες.
Ειδικότερα, ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε 1,01%, ο CAC στο Παρίσι σημείωσε πτώση κατά 2,28%, ενώ ο GDAX στη Φρανκφούρτη έχασε 1,77%.
Πάνω από τα 1,30 δολάρια αναρριχήθηκε και το ευρώ, διευρύνοντας τα κέρδη του έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Συγκεκριμένα, ανήλθε μέχρι τα 1,3005 δολάρια για να υποχωρήσει λίγο αργότερα στα 1,2994 δολάρια. Η τελευταία φορά που το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα είχε βρεθεί πάνω από τα 1,30 δολάρια ήταν στις 10 Μαΐου.
Με πτώση άνοιξε και η Wall Street, καθώς τα τριμηνιαία έσοδα που ανακοίνωσαν η Bank of America η Citigroup και η General Electric δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,92% και ο Nasdaq κατά 2,47%.

ZENITH