Skip to main content

Εντοπίσθηκαν οι σοροί οκτώ ναυαγών στη Σάμο

Τις σορούς οκτώ, πιθανότατα οικονομικών προσφύγων, περισυνέλεξαν πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του Ποτοκακίου Σάμου οι άνδρες του Λιμεναρχείου.
Έξι άνδρες, μία γυναίκα και ένα κορίτσι ηλικίας 8 με 10 ετών εντόπισε το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου στην παραλία Ποτοκάκι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, οι σοροί πρέπει να είναι από το ναυάγιο που δήλωσε χθες το βράδυ ένας εκ των δέκα ή δώδεκα επιβατών πλαστικής λέμβου που αναποδογύρισε στη θαλάσσια περιοχή στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ο διασωθείς περισυλλέγη από εμπορικό πλοίο με σημαία Γεωργίας που περνούσε εκείνη την ώρα από την περιοχή.

Μόλις ανέβηκε στο πλοίο, δήλωσε ότι ήταν σε μια πλαστική βάρκα που λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναποδογύρισε με άλλους 10 ή 12 συμπατριώτες του.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και ένα σούπερ Πούμα πέταξε στην περιοχή, για να ερευνήσει για τυχόν ναυαγούς.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έπνεαν στην περιοχή άνεμοι έντασης 9 μποφόρ, τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος δεν μπόρεσαν να κάνουν έρευνα στην περιοχή.

Ωστόσο, αυτοκίνητα του Λιμενικού Σώματος ερευνούσαν όλη τη νύχτα τα παράλια κατά μήκος της περιοχής και σήμερα το πρωί εντόπισαν τις σορούς των οκτώ οικονομικών προσφύγων.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εφόσον, ο διασωθείς βρίσκεται στο Κουσάντασι της Τουρκίας, να πρόκειται είτε για μικρότερο αριθμό είτε για άλλο περιστατικό στην περιοχή.

ZENITH