Skip to main content

Εντοπίστηκε και συνελήφθη η Βίκυ Σταμάτη

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία υποβάλλεται σε ψυχιατρική εξέταση. Εντοπίστηκε το μεσημέρι έξω από την εκκλησία της Παναγίτσας, στο Χαϊδάρι.

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε η Βίκυ Σταμάτη, η οποία παρελήφθη από περιπολικό της αστυνομίας από την εκκλησία της Παναγίτσας, στο Χαϊδάρι, όπου εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Εκεί θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση. Στον χώρο βρίσκονται ήδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου θα εξεταστεί από ψυχίατρο, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Στη συνέχεια, θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση, ο οποίος ανέφερε ότι την είδε να περιφέρεται πίσω από το Δρομοκαϊτειο από όπου είχε αποδράσει χθες τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι την βρήκαν να κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας, πίσω από το Δρομοκαϊτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία άλλη εκδοχή για τον εντοπισμό της κ. Σταμάτη είναι ότι ενημερώθηκε ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, για το σημείο όπου εθεάθη και αυτός ειδοποίησε την Εισαγγελία και στη συνέχεια την αστυνομία για την ανεύρεσή της.

Στο Χαϊδάρι, εκτός από τους αστυνομικούς μετέβη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να γίνει και επίσημα η αναγνώριση της κρατούμενης που απέδρασε χθες από το κελί της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Κατεπείγουσα έρευνα για την απόδρασή της έχει διατάξει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού υπάρχουν ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 τη νύχτα και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο.

Χθες, Πέμπτη, λίγες ώρες μετά τη φυγή της, συνελήφθησαν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν την ευθύνη της φύλαξής της, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

ZENITH