Skip to main content

Έως 9% η πτώση των τουριστικών εσόδων το 2010

Ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αναμένεται να προκαλέσουν οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που ήδη έχουν φέρει «σοβαρό πλήγμα» στον τουρισμό, υποστηρίζει ο υφυπουργός Του
Ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αναμένεται να προκαλέσουν οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που ήδη έχουν φέρει «σοβαρό πλήγμα» στον τουρισμό φέτος, υποστηρίζει ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υφυπουργού Τουρισμού, τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 7%-9%, πτώση που ο κ. Νικητιάδης αποδίδει στις απεργίες και τα συλλαλητήρια. Όπως σημειώνει ο ίδιος, το κλίμα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να στρέφονται σε άλλους προορισμούς, όπως η Τουρκία και η Κροατία.

«Χωρίς αυτά τα γεγονότα, ο τουρισμός σίγουρα θα τα κατάφερνε φέτος. Τα έσοδα θα ήταν τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα», σημειώνει και επισημαίνει ότι «θα πρέπει να αποκαταστήσουμε την εικόνα της χώρας και να αλλάξουμε την στρατηγική μας για να κερδίσουμε πάλι τους επισκέπτες».

Αν και τα ξενοδοχεία έχουν σε γενικές γραμμές μειώσει τις τιμές, οι αφίξεις τουριστών από τη Βρετανία και τη Γερμανία, τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της χώρας, συνεχίζουν να υποχωρούν.

Συνολικά, οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να υποχωρήσουν 3%-4% φέτος, ενώ, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Νικητιάδης, «είναι απίστευτη η μείωση των αφίξεων από τη Γερμανία και τη Βρετανία».

ZENITH