Skip to main content

Επ' αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων

Επ' αόριστον αναβάλλεται η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της χώρας, απόφαση που έλαβε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά και από το «πράσινο φως» που άναψε για το ζήτημα

Επ' αόριστον αναβάλλεται η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της χώρας, απόφαση που έλαβε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου, έως την επανέναρξή τους, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα ελληνικά γήπεδα, μετά και από το «πράσινο φως» που άναψε για το ζήτημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε την απόφασή του στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους προέδρους των Super League (Γιώργο Μποροβήλο) και της Football League (Σπύρο Καλογιάννη), αλλά και τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Βαγγέλη Τοπολιάτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των προέδρων, ο υφυπουργός τους επισήμανε πως η επανέναρξη των αγώνων στη χώρα θα εξαρτηθεί από το πότε θα εφαρμοστούν τα δραστικά μέτρα που αναμένεται να ληφθούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Κοντονής τους ζήτησε να μπει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η κατάργηση των Συνδέσμων φιλάθλων και η μετατροπή τους σε λέσχες, η τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα και κάποια άλλα θέματα, που ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Ο κ. Μποροβήλος από την πλευρά του τόνισε ότι όσα συζητήθηκαν θα τα μεταφέρει στις διοικήσεις των ΠΑΕ, ενώ θα γίνει και συνάντηση μεταξύ Super League, Football League και ΕΠΟ.

Ο κ.Κοντονής μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα μία μακρά συνάντηση με τους προέδρους. Τους εξέθεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και τη δυσάρεστη θέση που έχει βρεθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της βίας. Στις 17:00 θα συναντηθώ και με τον ΠΣΑΠ. Στις 18:00 θα συναντήσω τον πρωθυπουργό και θα κάνουμε τις ανακοινώσεις».

Το «ΟΚ» του πρωθυπουργού

Νωρίτερα, σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε ο κ. Κοντονής με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το «ΟΚ» στον υφυπουργό Αθλητισμού για την άμεση λήψη μέτρων με σκοπό την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας, τονίζοντας, παράλληλα, ότι συμφωνεί μαζί του σε όλα.

Βέβαια, απομένει η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ανδρών το απόγευμα ώστε να επισημοποιηθεί η απόφαση για το «λουκέτο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρέμβαση Τσίπρα για τον «καρκίνο» του ποδοσφαίρου ζητεί ο Σαββίδης

Εν τω μεταξύ, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, με σημερινή του δήλωση ζήτησε από συνάντηση των ιδιοκτητών των ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την αντιμετώπιση του «καρκίνου του ελληνικού πρωταθλήματος» και τη δέσμευση για ένα ποδόσφαιρο «καθαρό κι έντιμο».

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου ενημερώθηκε από τον Ιάκωβο Αγγελίδη για τα όσα, τουλάχιστον κωμικοτραγικά, διαδραματίστηκαν στην εχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League, αποστέλοντας μήνυμα μέσω του προέδρου της ΠΑΕ προς την Πολιτεία να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να δείξει «πυγμή και αποφασιστικότητα απέναντι στη διαφθορά, τη διαπλοκή, την ανισονομία, απέναντι σε όλα όσα προκαλούν την οπαδική βία».

Ειδικότερα, ξεκαθαρίζοντας πως «πρέπει να τελειώνουμε μ΄αυτό τον "καρκίνο" που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε πως «εμείς έχουμε προσπαθήσει και με προτάσεις και με την απειλή ακραίων αντιδράσεων να κάνουμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σ΄ ένα σπουδαίο κοινωνικό αγαθό όπως είναι το ποδόσφαιρο και να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα απέναντι στην διαφθορά, τη διαπλοκή, την ανισονομία, απέναντι σε όλα όσα προκαλούν την οπαδική βία».

«Κι αφού η απόφαση φαίνεται πως υπάρχει, πρέπει να γίνει μια συνάντηση των ιδιοκτητών και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό ώστε να δεσμευθούμε όλοι πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις ότι θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε ένα ποδόσφαιρο καθαρό και έντιμο, που δεν θα προκαλεί και δεν θα υποθάλπτει πυρήνες βίας. Και τότε θα δούμε ποιός πραγματικά ενδιαφέρεται και επενδύει για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού και ποιός απλά ενδιαφέρεται να προασπίσει τα μικροσυμφέροντά του», κατέληξε ο ομογενής επιχειρηματίας.

 

 

 







 

ZENITH