Skip to main content

Επ΄ αόριστον κατάληψη των διοδίων Λεπτοκαρυάς

Σε κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εναντίον των Διοδίων νομού Πιερίας.
Στα διόδια της Λεπτοκαρυάς μεταφέρεται το μέτωπο των κινητοποιήσεων των φορέων της Πιερίας κατά της λειτουργίας επιπλέον διοδίων στο νομό. Σήμερα το βράδυ οχήματα φορέων, επαγγελματιών και ιδιωτών αναμένεται να σταθμεύσουν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, τα οποία λειτουργούν από τη Δευτέρα με σκοπό την κατάληψή τους και την επ’ αόριστον δωρεάν διέλευση των οχημάτων από τα διόδια.

«Από σήμερα στις 7 το απόγευμα προχωρούμε σε κατάληψη των διοδίωντης Λεπτοκαρυάς, για να περνούν δωρεάν οι οδηγοί μέχρι να ανοίξει οδρόμος στα Τέμπη», τονίζει χαρακτηριστικά στη Voria.grο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Εναντίον των Διοδίων νομού Πιερίας, Παναγιώτης Αγγελίδης, συμπληρώνονταςπως τις τελευταίες ημέρες το τοπίο στο συγκεκριμένο σταθμό διοδίωνείναι «σεληνιακό», καθώς περνούν ελάχιστα οχήματα.

Η απόφαση ελήφθη σε χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης, οι δήμαρχοι του νομού και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας. Σύσσωμοι οι φορείς συμφώνησαν να διαθέσουν μεγάλα οχήματα, τα οποία θασταθμεύσουν στα διόδια Λεπτοκαρυάς επ’ αόριστον, εξασφαλίζοντας τηνελεύθερη διέλευση όλων των οχημάτων από την περιοχή. Παράλληλα, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της λειτουργίας του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Τα οχήματα θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς, από όπου θα ξεκινήσει κομβόι διαμαρτυρίας με προορισμό το σταθμό διοδίων της περιοχής.

ZENITH