Skip to main content

Έπαινοι Θαπατέρο για την προσπάθεια της Ελλάδας

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η στήριξη προς την Ελλάδα χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα και αξιοπιστία και βασίζεται στην υπεύθυνη δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα, καθώς και στις μεγάλες θυσίες
Στη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup την Παρασκευή οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης θα επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα, δήλωσε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπεϊ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η στήριξη προς την Ελλάδα χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα και αξιοπιστία και βασίζεται στην υπεύθυνη δέσμευση που έχει αναλάβει η Ελλάδα για δημοσιονομική σταθεροποίηση και προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων.

Ο Χ. Λ. Θαπατέρο υπογράμμισε ακόμη πως στηρίζει απόλυτα την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Εξάλλου, ο Θαπατέρο απέρριψε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο για επέκταση της κρίσης στην ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «αβάσιμα» και «ανεύθυνα» σενάρια, ενώ απαντώντας ειδικότερα σε ερώτηση σχετικά με φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Ισπανία προτίθεται να ζητήσει στήριξη ύψους 280 δισ. ευρώ από την ΕΕ ο κ. Θαπατέρο τη διέψευσε με τον πιο απόλυτο τρόπο, δηλώνοντας ότι τα σχετικά δημοσιεύματα είναι «παράλογα και ανόητα».

ZENITH