Skip to main content

Επανεξετάζονται τα μέτρα ασφάλειας δικαστηρίων

Υπό συζήτηση τίθενται τα μέτρα ασφαλείας των δικαστικών μεγάρων της χώρας μετά τη βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, συνεχίζεται το μπαράζ απειλητικών τηλεφωνημάτων - φάρσα
Υπό συζήτηση τίθενται τα μέτρα ασφαλείας των δικαστικών μεγάρων της χώρας μετά τη βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, συνεχίζεται το μπαράζ απειλητικών τηλεφωνημάτων - φάρσα σε δικαστήρια ανά τη χώρα.

Τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη.

Παρόλο που στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης υπάρχει αστυνομική παρουσία, αυτή δεν επαρκεί για να διενεργούνται έλεγχοι σε όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από το κτίριο και παράλληλα να παρέχεται ασφάλεια στις αίθουσες του μεγάρου.

Πάντως, σε όλα τα δικαστικά μέγαρα ανά την Ελλάδα ο καθένας μπορεί να εισέλθει σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμεί ανενόχλητος, με εξαίρεση τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου οι δικηγόροι και οι πολίτες περνούν από πύλη ανίχνευσης μετάλλων.

Εξάλλου, το πιο πρόσφατο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας -που αποδείχθηκε φάρσα- έγινε το πρωί της Τρίτης για τα δικαστήρια του Πειραιά. Η αστυνομία εκκένωσε το κτίριο και απέκλεισε τους γύρω δρόμους. Μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε τη Δευτέρα και στα δικαστήρια της Πάτρας, μετά από ανάλογο τηλεφώνημα.

ZENITH