Skip to main content

Επανεξετάζουν τη στάση τους απέναντι στο ευρώ οι διεθνείς οίκοι

Αλλαγή πλεύσης από τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους απέναντι στο ευρώ, καθώς πλέον δηλώνουν ότι το κοινό νόμισμα δείχνει να ενδυναμώνεται σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, ενώ σχεδόν αποκλείουν διάσπαση της ε
Αλλαγή πλεύσης από τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους απέναντι στο ευρώ, καθώς πλέον δηλώνουν ότι το κοινό νόμισμα δείχνει να ενδυναμώνεται σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, ενώ σχεδόν αποκλείουν διάσπαση της ευρωζώνης. Όπως είχε γράψει νωρίτερα η Voria.gr, η ανάκαμψη από χθες του ευρώ έναντι του δολαρίου δείχνει ότι οι φόβοι για τα κρατικά χρέη της ευρωζώνης περιορίζονται.

Αναλυτικότερα, σε χθεσινή της έκθεση η Credit Suisse απαριθμεί μια σειρά λόγων για τους οποίους το ευρώ θα παραμείνει ισχυρό, κοντά στα τρέχοντα επίπεδα το 1,24-1,25 έναντι του δολαρίου, και ανέφερε ότι πλέον οι πιθανότητες επιβίωσης της Ευρωζώνης ανέρχονται στο 99%.

Από κοντά και η Royal Bank of Scotland, η οποία επισημαίνει ότι αυξήσεις στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων και η υποχώρηση των φόβων για την κατάσταση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα έχουν τη δυναμική να ενδυναμώσουν την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου.

ZENITH