Skip to main content

Επεισόδια στις πορείες της Αθήνας

Δεκαεννέα άτομα έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής από τα οποία δέκα συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας στις συγκεντρώσεις για την Πρω
Δεκαεννέα άτομα έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής από τα οποία δέκα συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Ανάμεσα στα περιστατικά που σημειώθηκαν ήταν και ο προπηλακισμός του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη στις 14.20 μετά το μεσημέρι στην οδό Κοραή από ομάδα διαδηλωτών, που τον περικύκλωσαν και τον εξύβρισαν.

Οι δράστες απωθήθηκαν από αστυνομική δύναμη που έφθασε στο σημείο, ενώ ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο, λόγω του στρες που του δημιούργησε η επίθεση.

Επεισόδια σημειώθηκαν στις 13.45 στα Χαυτεία, όπου ομάδα νεαρών πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και μπροστά στη Βουλή όπου πέταξαν δύο μολότοφ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές. Νωρίτερα στη 1.35 άγνωστοι πυρπόλησαν ένα βαν κινητού συνεργείου της ΕΡΤ, στην οδό Κοραή.

Πετσάλνικος: «Απαράδεκτες ενέργειες»

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, αμέσως μετά τα επεισόδια σε βάρος του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή επίθεση σε βάρος του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος υπηρετεί επί δεκαετίες με ήθος, συνέπεια και πάθος τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες αμαυρώνουν τον εορτασμό της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και τους εργαζομένους».

Ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους θεράποντες γιατρούς του κ. Κακλαμάνη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του. Αργότερα, ο κ. Πετσάλνικος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον ίδιο τον κ. Κακλαμάνη.

Δένδιας: «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα μας είναι σκηνές σαν αυτές»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας, δήλωσε για τα επεισόδια σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και την επίθεση στον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολο Κακλαμάνη:

«H Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όπως και την επίθεση στον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη. Για μία ακόμη φορά διαδραματίσθηκαν οι γνωστές σκηνές βίας, λεηλασίας και καταστροφών από τους κουκουλοφόρους ταραχοποιούς, που επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Είναι επιτέλους ώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Η Αθήνα δεν είναι ανοχύρωτη ή αφύλακτη πόλη. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την κοινωνία, αλλά και κάθε μεγάλη κινητοποίηση ειρηνικά διαμαρτυρόμενων διαδηλωτών από τη δράση μιας μικρής μειοψηφίας που προσφεύγει με κάθε αφορμή στη βία. Ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο, το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα μας είναι σκηνές σαν αυτές που διαδραματίσθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα».

ZENITH