Skip to main content

Επεισόδια στις Σκουριές(vids+φωτο)

Επεισόδια σημειώθηκαν στις Σκουριές κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και συγκέντρωσης από τους μεταλλωρύχους παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Επεισόδια σημειώθηκαν στις Σκουριές κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και συγκέντρωσης από τους μεταλλωρύχους παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη θέση «Χονδρό Δένδρο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αντιδρώντες στα μεταλλεία πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τους εργαζόμενους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους και μάλιστα σημειώθηκαν συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβών κρότου και λάμψης για να καταστεί δυνατή η απεμπλοκή των αντιμαχόμενων πλευρών.

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία ανέβασαν τα παρακάτω βίντεο από τα επεισόδια

 
 
 

Σύμφωνα με το πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγία Βαρβάρα Γιώργου Χατζή οι εργαζόμενοι που έφτασαν στην είσοδο του εργοταξίου το πρωί, αντιμετώπισαν προκλητικές συμπεριφορές και βία.  "Μας προπηλάκισαν και μας πέταξαν πέτρες. Έχουμε ήδη δυο συναδέλφους τραυματίες! Τριάντα αργόσχολοι, επαγγελματίες ακτιβιστές δεν θα κάνουν κουμάντο στο τόπο μας, ούτε θα δημιουργούν εντυπώσεις για την κοινωνία μας! Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αλλά και η αγανάκτηση μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θα μείνουμε εδώ, να υπερασπιστούμε το μεροκάματο μας, το μέλλον μας, το καλό του τόπου μας με κάθε τρόπο", σημείωσε ο κ.Χατζής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις μεταλλωρύχοι και κατοίκοι της περιοχής, ενώ κουκουλοφόροι έσπασαν αυτοκίνητα στον Άγιο Ελευθέριο.

Image
skouries1

 

Από την πλευρά των αντιδρώντων στην επένδυση στις Σκουριές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι: «Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους. Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό».

Και προσέθεσε πως: «Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν  στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Οι δηλώσεις της κυρίας Ιγγλέζη προκάλεσαν την αντίδραση των εργαζομένων οι οποίοι έκαναν λόγο για στημένη επιχείρηση βίας και έντασης από τους κουκουλοφόρους εναντίον κατοίκων και μεταλλωρύχων και δήλωσαν: «Η βία, η τρομοκρατία και η παραπληροφόρηση από τους ίδιους τους βουλευτές μας δεν θα περάσει. Εμείς αγωνιζόμαστε  και θα αγωνιζόμαστε ηθικά και δίκαια. Χωρίς κουκούλες και χωρίς όπλα. Όπως πάντα».

Οι  φωτογραφίες από τους εργαζόμενους

Image
skouries4

 

Image
skouries5

 

Image
skouries6

 

Image
skouries7
Business Story
Off

ZENITH