Skip to main content

Επέκταση των δραστηριοτήτων της ιταλικής SOAVE στην Αλβανία

Με εκπροσώπους της ιταλικής εταιρίας SOAVE, η οποία υλοποιεί ενεργειακό έργο στη Σκόδρα συναντήθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα.
Με εκπροσώπους της ιταλικής εταιρίας SOAVE, η οποία υλοποιεί ενεργειακό έργο στη Σκόδρα, συναντήθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα.

Το ενεργειακό έργο αφορά στη δημιουργία αιολικού πάρκου, δυναμικότητας 75 MW και η ιταλική εταιρία εργάζεται εδώ και ένα χρόνο σ’ αυτό, ενώ αναμένει τις απαραίτητες - για την επόμενη φάση διαδικασίες - άδειες από το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως οι εκπρόσωποι της εταιρίας υπογράμμισαν πως η επένδυση στην Αλβανία αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρία και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει την επένδυση της ιταλικής εταιρίας και διατύπωσε την εκτίμηση πως το έργο θα συμβάλλει στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών Αλβανίας - Ιταλίας.

ZENITH