Skip to main content

Επενδύσεις σε έργα οδικών υποδομών στη Ρουμανία

Επενδύσεις σε έργα οδικών υποδομών υλοποιεί η ρουμανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πολιτικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των οδικών αξόνων, που βελτιώνουν το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο της χώρα
Επενδύσεις σε έργα οδικών υποδομών υλοποιεί η ρουμανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πολιτικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των οδικών αξόνων, που συνδέουν τη Ρουμανία με χώρες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και βελτιώνουν το εσωτερικό δίκτυο της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ, από τον Ιούνιο του 2011, οι Ρουμάνοι πολίτες που ταξιδεύουν από την πόλη του Πίτεστι με κατεύθυνση τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας θα μετακινούνται σε λιγότερο χρόνο, μέσω των νέων αυτοκινητοδρόμων, που ήδη κατασκευάζονται.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, πρόσθεσε ο κ. Μποκ, συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο της Κονστάντζα και τον περιφερειακό οδικό άξονα της ρουμανικής αυτής πόλης.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός επεσήμανε, εξάλλου, ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης έργων οδικών υποδομών, η κυβέρνηση θα διαθέσει πόρους για την κατασκευή συνολικά 10.000 χιλιομέτρων οδικών αξόνων, σε πόλεις, όπως το Βουκουρέστι, η Κλουζ και το Ιάσιο.

ZENITH