Skip to main content

Επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στην Αλβανία

Η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε, ήδη, στην υπογραφή 98 συμβάσεων παραχώρησης ενεργειακών έργων (κυρίως υδροηλεκτρικών σταθμών), εκ των οποίων οι 96 με τη μορφή ΒΟΤ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής 36 υδροηλεκτρικών σταθμών στην Αλβανία, με τη μέθοδο της παραχώρησης, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της βαλκανικής αυτής χώρας, Λέοναρντ Μπεγκίρι, και πρόσθεσε πως η ενέργεια που θα παράγεται από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς θα πωλείται στην κρατική εταιρία ηλεκτρισμού KESH.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε, ήδη, στην υπογραφή 98 συμβάσεων παραχώρησης ενεργειακών έργων (κυρίως υδροηλεκτρικών σταθμών), εκ των οποίων οι 96 με τη μορφή «ΒΟΤ»
(Κατασκευή - Λειτουργία - Παραχώρηση του έργου στο δημόσιο, μετά τη λήξη της συμβατικής περιόδου εκμετάλλευσής του από τον ανάδοχο).

Οι 98 συμβάσεις παραχώρησης αφορούν στην κατασκευή 264 υδροηλεκτρικών σταθμών σε όλη τη χώρα, είπε ο κ. Μπεγκίρι και συμπλήρωσε πως πρόκειται για επένδυση άνω των 2 εκατ. ευρώ.

ZENITH