Skip to main content

Επένδυση 50 εκ. ευρώ από τον όμιλο Φουρλή για ΙΚΕΑ στη Σόφια

Το θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του 1ου καταστήματος της ΙΚΕΑ στην αγορά της Βουλγαρίας, έχει προγραμματίσει να θέσει σήμερα στη Σόφια ο όμιλος Φουρλή. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μ
Το θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του 1ου καταστήματος της ΙΚΕΑ στην αγορά της Βουλγαρίας έχει προγραμματίσει να θέσει σήμερα στη Σόφια ο όμιλος Φουρλή, ο οποίος έχει αναλάβει την ανάπτυξη της πολυεθνικής σουηδικής αλυσίδας στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 50 εκ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Το ακίνητο έχει αποκτηθεί από το 2008 και είναι χωροθετημένο κοντά στον περιφερειακό της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Σε πλήρη ανάπτυξη το πρώτο ΙΚΕΑ της γειτονικής χώρας θα «απλώνεται» σε στεγασμένους χώρους συνολικής επιφάνειας 30.000 τ. μ., ενώ θα υποστηρίζεται και από 1.200 θέσεις στάθμευσης. Το κατάστημα, επίσης, θα απασχολεί περί τα 350 άτομα προσωπικό, ενώ εκτός από τους χώρους πώλησης προϊόντων της κατηγορίας «φτιάξ’ το μόνο σου», θα υπάρχουν και καταστήματα εστίασης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Σύμφωνα μάλιστα με υπολογισμούς που έχουν γίνει από τον επενδυτή, υπολογίζεται ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το ΙΚΕΑ της Σόφιας θα προσελκύσει περί τα 1,6 εκατομμύρια πελάτες.

Πριν αποφασιστεί η είσοδος του σήματος στην τοπική αγορά, να σημειωθεί, ο όμιλος Φουρλή «βολιδοσκοπούσε» τη Βουλγαρία για ένα διάστημα περίπου 4-5 ετών, προκειμένου να βρει τον κατάλληλο χώρο και να μετριάσει το δυνατό το ρίσκο της επένδυσης. Τα επόμενα βήματα για το σήμα της ΙΚΕΑ στη γειτονική χώρα φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί, ήδη, καθώς όλα δείχνουν ότι το 2ο σημείο θα είναι στην πόλη της Βάρνας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

ZENITH