Skip to main content

Έπεσε αεροσκάφος στη Μεσόγειο

Ένα Μπόινγκ των Αιθιοπιακών Αερογραμμών κατέπεσε τα ξημερώματα στη Μεσόγειο λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, με προορισμό την αιθιοπιακή πρωτεύουσα.
Ένα Μπόινγκ των Αιθιοπιακών Αερογραμμών κατέπεσε τα ξημερώματα στη Μεσόγειο λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, με προορισμό την αιθιοπιακή πρωτεύουσα, στη διάρκεια καταιγίδας και σφοδρής βροχόπτωσης, ανακοίνωσαν πηγές του αεροδρομίου.

Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Γάζι αλ-Αρίντι ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς να πει κανείς τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους, αλλά επιβεβαίωσε πως το Μπόινγκ απογειώθηκε κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 82 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, σύμφωνα με την επίσημη λίστα επιβατών.

Περίπου 50 επιβάτες ήταν Λιβανέζοι, τρεις είχαν διπλή υπηκοότητα: βρετανική, καναδική και ρωσική και οι υπόλοιποι ήταν Αιθίοπες.

Σύμφωνα με μια πηγή, Λιβανέζοι που ζουν κοντά στις ακτές είδαν μια «μπάλα φωτιάς» να πέφτει στη θάλασσα έξω από το χωριό Νααμέχ, λίγα χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.

Συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να φτάσουν στο αεροσκάφος για να ερευνήσουν αν υπάρχουν επιζώντες.

Ανώτατοι Λιβανέζοι αξιωματούχοι και λόγοι συγγενείς επιβατών έφτασαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι. Το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί εκεί νωρίτερα προερχόμενο από την Αντίς Αμπέμπα.

Οι κρατικές Αιθιοπιακές Αερογραμμές επιθυμούν να κερδίσουν ένα μεγάλο μερίδιο των διεθνών πτήσεων στην Αφρική και μάλιστα πρόσφατα διεύρυναν τα δρομολόγιά τους και προς την Ασία. Την Παρασκευή ανακοίνωσαν πως παρήγγειλαν δέκα Μπόινγκ 737-800 με συνολικό κόστος 767 εκατ. δολάρια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH