Skip to main content

«Επιβάλλουν καθεστώς Νταχάου», υποστηρίζει το ΚΚΕ

«Επιβάλλουν καθεστώς Νταχάου εφ΄ όρου ζωής. Από τα 15 χρόνια οι νέοι άνθρωποι ως τα βαθιά γεράματα καταδικάζονται να δουλεύουν για να συντηρούν τον καπιταλιστικό Μινώταυρο», είπε η κ. Παπαρήγα, αναφερ
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με σημερινή δήλωσή της απευθύνει προσωπική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και ζητά από τον Γ. Α. Παπανδρέου να πει «τι πρέπει να κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, όταν σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ,του ΟΤΕ, τα διόδια, τους φόρους, όταν δεν θα μπορούν να αγοράζουν τα απαραίτητα τρόφιμα για την οικογένειά τους».

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αναγνωρίσει και να σεβαστεί ούτε τα χρέη, ούτε το μνημόνιο και σημείωσε ότι «το υψηλό δημόσιο χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και ο λαός, αλλά η υψηλή κερδοφορία, οι τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις, τα προνόμια και οι μεγάλες φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι ταυτόχρονα οι μεγάλοι ληστές - σήμερα δανειστές της ελληνικής κυβέρνησης και συνδιαμόρφωσαν το άθλιο αντιλαϊκό μνημόνιο».

Επίσης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι ο λαός πρέπει «να κηρύξει πόλεμο στον πόλεμο, που συνεχίζουν και εντείνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η πλουτοκρατία και οι ΕΕ - ΔΝΤ», ενώ αναφερόμενη στο προεδρικό διάταγμα για τα εργασιακά τόνισε ότι είναι ένα από τα στοιχεία που καταδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι κυριολεκτικά αδίστακτοι.

«Είναι οι νεκροθάφτες των όποιων κατακτήσεων της εργατικής τάξης έχουν απομείνει», είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «επιβάλλουν καθεστώς Νταχάου εφ΄ όρου ζωής. Από τα 15 χρόνια οι νέοι άνθρωποι ως τα βαθιά γεράματα καταδικάζονται να ζουν και να δουλεύουν για ένα μόνο σκοπό: Για να συντηρούν τον καπιταλιστικό Μινώταυρο. Με το εργασιακό και με το ασφαλιστικό που άμεσα προωθούν, καταδικάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ελάχιστο μισθό και ελάχιστη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την απελευθέρωση ουσιαστικά των απολύσεων, τη δραστική μείωση της αποζημίωσης, τη νομιμοποίηση της μαύρης εργασίας για τους νέους εργαζόμενους, εφόσον τους οδηγεί στο σκλαβοπάζαρο της μαθητείας και μισθό πείνας των 592 ευρώ μικτά - καθαρά 470 ευρώ».

«Με το επιχειρούμενο ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού, τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για όλους και περισσότερο τις εργαζόμενες γυναίκες και τη δραστική μείωση των συντάξεων, καταδικάζει τους εργαζόμενους σε 40 χρόνια συνεχούς δουλειάς για να πάρουν αντί για σύνταξη ένα προνοιακό επίδομα», τόνισε η Γραμματέας του ΚΚΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους «να συνειδητοποιήσουν το βάθος και την αγριότητα της ταξικής επίθεσης που δέχονται».

Το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα καλεί την εργατική τάξη, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ενιαίο αποφασιστικό αγώνα. Να εμποδίσουν, να αποτρέψουν αυτά τα μέτρα, να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της.

ZENITH