Skip to main content

Eπιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η αποσαφήνιση των όρων του σχεδίου στήριξης που προσφέρει στη χώρα μας το Eurogroup και το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ότι απουσιάζει η στοιχειώδης πολιτική βούληση για στήριξη της ζώνης του ε
«Η αποσαφήνιση των όρων του σχεδίου στήριξης που προσφέρει στη χώρα μας το Eurogroup και το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ότι απουσιάζει η στοιχειώδης πολιτική βούληση για στήριξη της ζώνης του ευρώ, καθώς και η στοιχειώδης κοινοτική αλληλεγγύη για στήριξη της Ελλάδας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμά επίσης ότι ο «μηχανισμός αυτός, πέραν των άλλων, εισάγει τη λογική του ΔΝΤ στην ευρωζώνη και δεν είναι ικανός να προστατεύσει ούτε το ευρώ, αλλά ούτε και τη χώρα μας από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών. Το μόνο που φαίνεται με βεβαιότητα να επιφέρει είναι νέα επώδυνα, υφεσιακά μέτρα, που θα βυθίσουν τη χώρα σε ένα βαθύ και παρατεταμένο τέλμα».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να ζητήσει την ενεργοποίηση ενός τέτοιου μηχανισμού, που μας οδηγεί στην αγκαλιά του ΔΝΤ και έχει ως προαπαιτούμενο τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων.

ΚΚΕ: Άγρια σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων

«Ο λαός πρέπει να έχει ξεκάθαρο ότι αυτό που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους οργανισμούς των κερδοσκόπων, την ΕΕ και το ΔΝΤ, προκειμένου να δανειστεί για λογαριασμό της ελληνικής πλουτοκρατίας, είναι το τι θα εισπράξουν και αυτοί από τη νέα άγρια σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων: τη δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη δραστική μείωση συντάξεων και μισθών, την απελευθέρωση απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ο λαός έχει καθήκον να μην επιτρέψει να καταδικαστούν αυτός και τα παιδιά του στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

ΛΑ.Ο.Σ.: Aπ΄ το ολότελα...

«Σοβαρή αλληλεγγύη απ’ τους εταίρους μας. Μας δανείζουν πολύ ακριβότερα απ’ ό,τι αυτοί δανείζονται», σχολιάζει ο ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με την ανακοίνωση της Ε.Ε. για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

«Η περίπτωσή τους», όπως επισημαίνει ο ΛΑ.Ο.Σ., «θυμίζει τον ισχυρό δανειολήπτη που δανείζεται από μια Τράπεζα με χαμηλό επιτόκιο και στη συνέχεια το δίνει στον αδύναμο με πολύ υψηλότερο. Εκεί που καταντήσαμε ισχύει η λαϊκή ρήση: απ’ το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα» .

ZENITH