Skip to main content

Επιφυλακτική η ΕΛΑΣ για την ανάληψη ευθύνης

Με τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Καθημερινή», λίγο μετά τις 11, άγνωστος άνδρας είπε πως την ευθύνη για τη φονική επίθεση στα Πατήσια αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικη Ομάδα Λάμπρος Φού
Με επιφύλαξη εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας το τηλεφώνημα ενός άνδρα στην εφημερίδα «Καθημερινή» λίγο μετά τις 11, όπου είπε πως την ευθύνη για την φονική επίθεση στα Πατήσια αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικη Ομάδα Λάμπρος Φούντας».

Στην αντιτρομοκρατική έχει κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως για μια τέτοια επίθεση με έναν νεκρό έγινε ανάληψη ευθύνης από το τηλέφωνο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Βέβαια δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο όντως η συγκεκριμένη οργάνωση να τοποθέτησε τη βόμβα, αλλά και να ανέλαβε με τηλεφώνημα στην εφημερίδα την ευθύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που τηλεφώνησε στην εφημερίδα είπε: «Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε. Από εδώ και πέρα θα χτυπάμε αμερικάνικες και ρώσικες πρεσβείες».

Εν τω μεταξύ, μια άλλη νεοεμφανιζόμενη οργάνωση, που υπογράφει ως «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο», απέστειλε λίγο νωρίτεραανακοίνωση που δημοσιεύεται στο «Zougla gr» με την οποία αναλαμβάνουνεμμέσως την ευθύνη για την έκρηξη, ενώ στρέφονται κατά των αλλοδαπών.

Και αυτή την ανακοίνωση οι αστυνομικοί την μελετούν και την αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά.

ZENITH