Skip to main content

Επιφυλακτικός για λύση ο Χριστόφιας

Αμφιβολίες για την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό εντός του έτους εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναμένοντας παράλληλα τη συνέχιση των συνομιλιών.
Αμφιβολίες για την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό εντός του έτους εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ωστόσο ότι αναμένει τη συνέχιση των συνομιλιών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «δεν αισιοδοξεί» όσον αφορά τις προοπτικές για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων μετά την εκλογή του κ. Έρογλου τον Απρίλιο στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.

«Υπάρχει ένας διαφορετικός ηγέτης με διαφορετικές επιλογές», σημείωσε ο κ. Χριστόφιας και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορούσα να πω ότι αισιοδοξώ πως θα μπορούσαμε να βρούμε μια λύση πριν από το τέλος αυτού του έτους θα προσπαθήσουμε».

«Αν ο κ. Έρογλου συνεχίσει να βάζει στο τραπέζι τις πολύ καλά γνωστές θέσεις του, πώς θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια ειρηνευτική συμφωνία φέτος», διερωτήθηκε.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ. «Αν η Τουρκία θέλει να έχει μια σαφή πορεία προς την ένταξη θα πρέπει να δείξει κατανόηση προς την Κύπρο», τόνισε.

ZENITH